Siirry sisältöön

Finnair Plus -pisteiden käyttömahdollisuudet yllättävät iloisesti

Kun maksat Ecster-kortilla, Finnair Plus -palkintopisteet kertyvät kuin itsestään. Pisteitä voi käyttää tuhansissa paikoissa ympäri Suomen. Aina auton tankkauksesta ravintolaherkutteluun – lentomatkoja unohtamatta.

 

FinnairPlus_pariskunta_teatteri_600x314.png

 

Finnairin kanta-asiakasohjelma Finnair Plus tarjoaa runsaasti etuja niin yläilmoissa kuin tukevasti maankamaralla.

- Monilla on käsitys, että Finnair Plus -jäseneksi voi liittyä vain lentovarauksen yhteydessä, mutta liittyminen onnistuu ilman, että matkaa on edes vielä tiedossa, kertoo Finnair Plus -kumppanuuspäällikkö Pasi Hakala.

Ecster on Finnair Plussan yhteistyökumppani ja Ecster-kortti kätevä avain rahanarvoisten Finnair Plus -palkintopisteiden keräämiseen: jokainen Ecster-kortilla maksettu ostos kerryttää palkintopisteitä, joita puolestaan voi käyttää lentopalkintojen lisäksi monien erilaisten tuotteiden ja palveluiden hankkimiseen tai halutessaan vaikka lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.

 

Kerää pisteitä helposti Ecster-kortilla

 

Ecster-kortilla pisteet kertyvät arkisistakin ostoksista. Lähikaupan ruokakassi tai television suoratoistopalvelu, kioskilta ostettu kahvi ja vaateostokset verkkokaupasta kerryttävät palkintopisteitä lähes huomaamatta. Ecster-kortilla maksaessa pisteet kertyvät myös ulkomailla tehdyistä ostoksista.

Pasi Hakalan omakohtaiset kokemukset kannustavat käyttämään Ecster-korttia kaikkiin ostoksiin:

- Ei niin pientä ostosta, etten käyttäisi pisteitä antavaa korttia. Vuoden aikana ostoksista kertyy ihan automaattisesti sellainen määrä palkintopisteitä, että niillä voi hankkia palkintolennon vähintään Pohjois-Eurooppaan. Siis tekemättä mitään muuta kuin maksamalla tällä kortilla.

- Pisteiden kertyminen ei vaadi muuta kuin normaalielämää ja että ottaa oikean kortin lompakosta, Hakala korostaa.

 

Lennä ja nauti lisäpalveluista

 

Kun palkintopisteitä on kertynyt, on seuraava iloinen tehtävä niiden käyttäminen.

- Palkintopisteitä käytetään määrällisesti eniten lentopalkintoihin. Suosittua on myös matkustusluokan korotus eli upgreidaus business-luokkaan, joka on saatavilla suhteellisen pienelläkin pistemäärällä, Pasi Hakala kertoo.

- Business-luokan etuja ei ole vain palvelu lennolla, vaan asiakkaita houkuttelee myös esimerkiksi Priority Lane -turvatarkastus ja mahdollisuus ottaa ylimääräistä matkatavaraa.

 

Matkusta, tankkaa, liiku ja herkuttele

 

- Lentomatkojen lisäksi pisteitä käytetään usein hotelleihin, kylpylöihin ja ravintolalahjakortteihin. Kesäaikaan golfaus on hyvin suosittua. Myös ravintolaruoan kotiinkuljetuksen voi hankkia Finnair Plus -palkintopisteillä.

Palkintopisteet tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Niillä voi hankkia lippuja lukemattomiin erilaisiin kulttuuri-, viihde- ja urheilutapahtumiin ympäri Suomen tai vaikka äänikirjoja, leffalippuja ja jopa Museokortin.

- Yksi suosittu käyttökohde on polttonestelahjakortti. Vanhemmat saattavat hankkia sen vaikkapa mopoikäisen nuoren käyttöön tai miksei yhtä hyvin omiin autoilutarpeisiin. Tankkausta tarvitaan aina, Hakala sanoo.

 

Hanki designia ja klassikkotuotteita Finnair Shopista

 

Finnair Plus -jäsenten oma aarreaitta löytyy Finnair Shop -nettikaupasta: 1000 pisteen etutuotteet ovat eturivin merkkien laatutuotteita, joita pisteillä saa hankittua tavanomaista edullisemmin.

- Etutuotteissa on paljon arvostettujen merkkien tuotteita, joita harvoin löytyy alennusmyynneistä. Palkintopisteiden avulla tuotteen hinta voi kuitenkin alentua tuntuvasti, Pasi Hakala kertoo.

Tuote-etuja pääsee hyödyntämään jo 1000 palkintopisteellä, mutta pisteitä voi käyttää halutessaan ostoksiin enemmänkin.  

- Tuotesivun liukurilla voi valita kuinka paljon ostoksiin käyttää palkintopisteitä ja paljonko jää maksettavaa, Hakala vinkkaa.

 

Lahjoita pisteitä hyviin kohteisiin

 

Palkintopisteillä voi tehdä paljon hyvää. Pisteitä voi lahjoittaa valitsemaansa kotimaiseen tai kansainväliseen hyväntekeväisyyskohteeseen.

- Moni Finnair Plus -jäsen on ottanut tavaksi lahjoittaa pisteitä hyväntekeväisyyteen säännöllisesti tai silloin tällöin. Teemme yhteistyötä tunnettujen hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, joiden arvokasta työtä voi tukea palkintopisteillä, Pasi Hakala sanoo.

 

Löydä lisää käyttöpaikkoja Epassilla

 

Pisteitä voi käyttää myös Epassi-mobiilisovelluksen kautta. Epassi tunnettiin aiemmin työnantajien tarjoamana etuna työntekijöilleen, mutta nykyään se on kenen tahansa saatavilla.

- Palkintopisteiden kerääminen ja käyttäminen on nyt todella helppoa. Jokapäiväisistä hankinnoista kertyy pisteitä ihan huomaamatta ja Epassiin tulee jatkuvasti lisää kohteita, joihin pisteitä voi käyttää, Pasi Hakala kertoo.

Epassi-sovelluksen avulla voi maksaa esimerkiksi ravintoloissa, hierojalla, hammaslääkärissä, kuntosalilla tai kulttuurikohteissa. Käyttöpaikkoja löytyy kaikkialta Suomesta.

- Epassin voi ladata puhelimeen ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta. Epassista löytyy Saldot-kohta jossa Finnair Plus -tilille kirjaudutaan. Kirjautumisen jälkeen sovellus näyttää käytettävissä olevat pisteet ja voit valita, maksatko ostokset palkintopisteillä, omalla rahalla vai mahdollisesti työnantajan tarjoamalla saldolla, Hakala opastaa.

 

Käytä joka päivä

 

Finnair Plus -jäsenyys ja Ecster-kortti on yhdistelmä, josta kannattaa ottaa täysi hyöty.

- Palkintoja saadakseen ei tarvitse olla mitenkään poikkeuksellinen kortin käyttäjä. Perushankinnoilla kertyy jo mukava pistepotti, saati jos tekee isompia ostoksia, niin sehän vain siivittää palkintopisteiden kertymistä. Ja koska Ecster-kortti käy käytännössä kaikkialla, pisteitäkin kertyy kaikista ostoksista, Pasi Hakala toteaa.

 

Näin saat Finnair Plus -palkintopisteitä      

 

  1. Liity Finnair Plus -jäseneksi osoitteessa finnair.fi
  2. Saat heti jäsennumeron, jonka voit ilmoittaa Ecsterin nettipalvelussa
  3. Maksa ostokset Ecster-kortillasi

Lue lisää pisteiden kertymisestä ja käyttämisestä

13 asiaa, jotka kannattaa pitää matkalla mielessä

Tila-auto, peräkärry, kakkosauto, sähköauto – vuokraa ajoneuvo tarpeen mukaan

Miksi luottokortilla maksaminen kannattaa?