Laskun maksaminen
-
Mikä on Ecsterin tilinumero?
Tilinumeromme on (IBAN) FI13 3131 3001 0066 67 ja BIC-koodi on HANDFIHH.
-
Voinko muuttaa eräpäivää?
Valittua eräpäivää ei valitettavasti voi jälkikäteen muuttaa.
-
Onko viitenumeroni aina sama?
Viitenumero säilyy joka laskussa samana, vaikka summa vaihtuisi. Kun maksat laskua omasta verkkopankistasi, käytäthän maksaessa aina viitenumeroa. Jos merkitset myös viesti-kenttään tietoa, viite ei välity maksun saajalle ja tämän vuoksi suorituksesi kirjautuu tilillesi hitaammin.
-
Voinko maksaa kuukausierää suuremman summan?
Kyllä. Voit maksaa laskutettua kuukausierää suuremman summan tai koko velan ilman että tästä aiheutuu ylimääräisiä kuluja. Laskutetun kuukausierän ylittävä osa lyhentää velkapääomaa, mutta ei vapauta tulevien kuukausierien suorittamisesta. Jos haluat maksaa koko velkasaldon pois, saat summan soittamalla asiakaspalveluun.
-
Laskuni ei ole tullut perille. Mitä teen?
Vaikka lasku ei olisi saapunut perille, tulee kuukausierä silti maksaa. Laskun tili- ja viitenumero pysyvät aina samana, joten voit maksaa suorituksen aiemman laskun tiedoilla. Summan ja maksutiedot voit myös tarkistaa asiakaspalvelustamme. Voit tilata laskusi myös e-laskuna, jolloin saat sen kätevästi omaan verkkopankkiisi.
Huolehdithan siitä, että meillä on ajankohtaiset yhteystietosi. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun, jos yhteystietosi muuttuvat. Väestörekisteriin ilmoittaminen ei pelkästään riitä.
-
Kuinka pitkän maksusuunnitelman voin tehdä?
Sovimme maksusuunnitelmista tapauskohtaisesti.
-
Mitä maksusuunnitelman tekeminen maksaa?
Maksusuunnitelmasta veloitetaan 5 € palkkio.
-
Voinko sopia uuden maksusuunnitelman, jos en pysty maksamaan nykyisen suunnitelman mukaisesti?
Jos et noudata sovittuja maksueriä ja eräpäiviä, uudesta maksusuunnitelmasta sopiminen ei enää välttämättä onnistu. Vanha maksusuunnitelma purkautuu automaattisesti, ja jäljellä olevan velan laskutus jatkuu sopimusehtojen mukaisesti. Muistathan siis sopia maksusuunnitelman tilanteeseesi sopivaksi.
-
En juuri nyt pysty maksamaan. Mitä teen?
Otathan mahdollisimman pian yhteyttä asiakaspalveluun. Voimme sopia väliaikaisesti poikkeavista kuukausieristä.
-
Sain maksuhuomautuskirjeen, vaikka olen jo maksanut. Onko huomautuskulu aiheellinen?
Kyllä. Huomautuskirje lähetetään kun maksusuoritus on viivästynyt tai suoritus ei ole kattanut kuukausierää. Kulu veloitetaan seuraavan laskun yhteydessä.
-
Olen saanut maksuhuomautuksen, tuleeko siitä maksuhäiriömerkintä?
Yksittäisestä maksuhuomautuksesta ei vielä aiheudu maksuhäiriömerkintää. Mikäli huomautuksia tulee useita peräkkäisinä kuukausina, voi se johtaa luoton irtisanomiseen ja perintään siirtymiseen. Yksittäisetkin huomautukset voivat jatkossa rajoittaa luoton käyttöä ja estää esimerkiksi kortin uusiutumisen.
-
Mikä on kuukausimaksu?
Luotosta peritään kuukausimaksu, joka on 0,01 prosenttia per päivä luottosopimuksen mukaisesta luottorajasta, kuitenkin enintään
150 euroa vuodessa ja enintään 12,50 euroa kuukaudessa.Esimerkki: kuukausimaksu 2000 euron luottorajasta on 6,08 euroa.
Tilin ja kortin normaalista käytöstä ei peritä muita kuluja kuin kuukausimaksu ja mahdollinen korko. Esimerkiksi käteisnosto automaatista ja ostot muussa valuutassa kuin euroissa eivät aiheuta lisäkuluja. Käteisnostossa korko laskutetaan eräpäivästä.
Jos luottoraja tuntuu isolta käyttötarpeeseen verrattuna, sitä voi pienentää, jolloin myös kuukausimaksu laskee.
-
Miten voi muuttaa paperilaskun sähköiseksi laskuksi?
Voit tilata oman pankkisi verkkopankista e-laskun valitsemalla laskuttajaksi Ecster ja tuotteeksi Ecster. E-laskuissa on aina myös erillinen linkki laskuttajan erittelyyn, josta näet kyseisen kuukauden tilitapahtumat.
Jos haluat Ecster-laskun OmaPosti-palveluun, valitse se OmaPostin asetuksista kohdasta “Lähettäjävalinnat”.
Kortti ja tili
-
Miten otan uuden kortin käyttöön?
Kun olet saanut kortin ja tunnusluvun, aktivoi kortti maksamalla sillä kaupan maksupäätteellä: syötä kortti kassalla maksupäätteeseen ja anna tunnusluku. Tämän jälkeen voit käyttää lähimaksua ja maksaa kortilla myös verkkokaupoissa.
-
Missä voin käyttää Ecster-korttia?
Ecster-kortti käy maksamiseen ja automaattinostoihin kaikkialla maailmassa. Ecster-korttisi on Mastercard-luottokortti ja se toimii kaikissa paikoissa, missä muutkin Mastercard-kortit.
-
Mistä löydän asiakasnumeron?
Asiakasnumero löytyy laskusi oikeasta yläkulmasta.
-
Mistä löytyy luottotilin numero?
Luottotilin numero löytyy laskusi oikeasta yläkulmasta. Nettipalvelustamme voit myös tarkistaa luottotilisi numeron.
-
Mistä näen tilin saldon ja tilitapahtumat?
Tilitapahtumia pääset seuraamaan kirjautumalla pankkitunnuksillasi nettipalveluun. Lataa myös maksuton Ecster-mobiilisovellus ja saat tapahtumatiedot kätevästi puhelimeesi.
Nettipalvelussa ja mobiilisovelluksessa voit seurata helposti missä ja milloin olet tehnyt ostoksia. Näet myös luottotilin saldon ja millainen lasku sinulle on seuraavaksi tulossa. Lue lisää palvelusta
-
Tunnuslukuni lukkiutui, mitä teen?
Kortti lukkiutuu, kun tunnusluku eli PIN-koodi näppäillään väärin useita kertoja maksupäätteellä. Voit avata maksupäätteellä lukitin kortin automaatilla.
Jos näppäilet kortin tunnusluvun kolme kertaa väärin automaatilla, kortti menee kokonaan lukkoon ja silloin pitää sinun tilata uusi kortti ja tunnusluku. -
Miksi korttini ei toimi verkkokaupassa?
Oletko aktivoinut korttisi maksamalla sillä kaupan maksupäätteellä?
Oletko ladannut ja aktivoinut Ecster Secure ID -mobiilisovelluksen verkkomaksujen vahvistamista varten?
Onko matkapuhelinnumerosi tiedossamme? Käytämme toukokuuhun 2022 asti nettiostojen yhteydessä myös Mastercardin SecureCode-palvelua, jossa nettiostosten maksamisen yhteydessä voidaan pyytää oston vahvistamista kertakäyttöisellä salasanalla. Tämä salasana toimitetaan matkapuhelimeesi. Jos numero ei ole tiedossamme, emme pysty toimittamaan sinulle ostossa tarvittavaa salasanaa.
-
Mitä tarkoittaa kortin käyttökielto?
Mikäli luottotiliä ei ole hoidettu sopimusehtojen mukaisesti (tilillä ylitys tai maksut myöhässä), on tili käyttökiellossa. Jos käyttökiellossa olevaa tiliä käytetään, kortti voidaan takavarikoida ja siitä aiheutuva 150 euron kulu veloitetaan tilinhaltijalta.
-
Miten lopetan luottotilini?
Jos haluat lopettaa luottotilisi, ilmoita siitä meille jollakin alla luetelluista tavoista:
-
- Nettipalvelumme kautta voit lopettaa tilisi. Palvelua pääset käyttämään omien pankkitunnusten avulla. Kirjaudu nettipalveluun
- Soittamalla asiakaspalveluumme 010 444 2600 (pvm/mpm).
- Postitse: osoitteella Ecster AB, sivuliiketoiminta Suomessa, Asiakaspalvelu, PL 537, 00101 Helsinki. Laita viestiisi pyyntö luottotilisi lopettamisesta ja sen lisäksi nimesi ja kotiosoitteesi.
Jos sinulla on useampia tilejä ja haluat lopettaa vain jonkin/joitakin niistä, laita myös lopetettavaksi toivottujen tilien numerot.
HUOM! Pelkkä kortin tuhoaminen ei lopeta tiliäsi. Jotta voimme lopettaa tilisi, meidän täytyy saada sinulta tieto halustasi lopettaa luottotili. Kun olet lopettanut tilisi, hävitä korttisi leikkaamalla se kahtia niin että siru ja magneettiraita tuhoutuvat. -
-
Minulla on Aktiiviraha-kortti. Milloin saan uuden Ecster-kortin?
Aktiiviraha-kortilla voit maksaa ostoksesi jatkossakin. Saat uuden Ecster-kortin, kun Aktiiviraha-kortin voimassaoloaika päättyy. Jos kuitenkin haluat jo aikaisemmin uuden Ecster-kortin jo nyt, voit tilata sen asiakaspalvelustamme. Veloitamme kortin tilauksesta hinnaston mukaisesti.
-
Mihin asti voin saada Finnair Plus -pisteitä?
Ecsterin ja Finnair Plus -kanta-asiakasohjelman yhteistyö päättyy 31.3.2023. Voit kerryttää Finnair Plus -palkintopisteitä Ecster-, Aktiiviraha-, Power- ja Ecster Gigantti -kortilla maksamistasi ostoksista normaalisti maaliskuun loppuun asti, jos olet ilmoittanut Finnair Plus -jäsennumerosi meille viimeistään 31.1. Kertyneet pisteet maksetaan Finnair Plus -jäsentilillesi huhtikuun aikana.
-
Minulle on tulossa tilaus-/toimitusmyyntinä 31.3. jälkeen tuote, josta minulle kertyy Finnair Plus –pisteitä. Saanko pisteet, vaikka yhteistyö päättyy?
Ota yhteyttä Ecsterin asiakaspalveluun, kun olet vastaanottanut tilauksesi. Tilaus- ja toimitusmyynnin yhteydessä kertyvät pisteet voidaan lisätä manuaalisesti Finnair Plus -tilillesi.
-
Miten verkkomaksamisen turvallisuus on varmistettu?
Ecster Secure ID -mobiilisovellus varmistaa verkkomaksamisen turvallisuuden. Voit ladata sen omasta sovelluskaupastasi ja aktivoida valmiiksi verkko-ostoksia varten. Sovelluksen aktivointi vaatii vahvaa tunnistautumista: aktivointitunnukset saat kirjautumalla omilla pankkitunnuksilla Ecsterin nettipalveluun. Kun maksat verkossa Ecster-, Aktiiviraha-, Power- tai Ecster Gigantti -kortillasi, saat maksutapahtuman yhteydessä pyynnön vahvistaa maksu Ecster Secure ID -sovelluksessa. Vahvistamista odottava maksutapahtuma näkyy sovelluksessa ja voit hyväksyä tai hylätä sen. Vahvistamisen jälkeen siirryt takaisin verkkokauppaan.
-
Miten otan Ecster Secure ID -tunnistussovelluksen käyttöön?
Lataa mobiilisovellus omasta sovelluskaupastasi. Löydät sen nimellä Ecster Secure ID – FI. Kun avaat sovelluksen, se opastaa sinua askel askeleelta käyttöönotossa. Kirjaudu ensin pankkitunnuksillasi Ecsterin nettipalveluun, josta saat aktivointitunnukset. Syötä saamasi aktivointiavain ja tekstiviestinä tuleva aktivointikoodi Ecster Secure ID -sovellukseen. Valitse vielä oma salasana, jolla käytät sovellusta jatkossa ja tämän jälkeen sovellus on valmiina käyttöön.
-
Miten Ecster Secure ID -tunnistussovellus toimii?
Kun maksat verkossa Ecster-, Aktiiviraha-, Power- tai Ecster Gigantti -kortillasi, saat maksutapahtuman yhteydessä pyynnön vahvistaa maksu Ecster Secure ID -mobiilisovelluksessa. Jos sinulla ei vielä ole sovellusta, lataa se omasta sovelluskaupastasi ja aktivoi se ohjeiden mukaan. Vahvistamista odottava maksutapahtuma näkyy sovelluksessa ja voit hyväksyä tai hylätä sen. Vahvistamisen jälkeen siirryt takaisin verkkokauppaan.
-
Maksoin ostokseni eri valuutassa - mitä se on euroissa?
Sivuiltamme löydät valuuttalaskurin, jolla voit helposti tarkistaa ostoksesi summan euroissa. Muista, että laskurin antama valuuttakurssi on alustava.
-
Miksi saan tekstiviestejä valuuttakurssista?
Kun olet tehnyt verkossa tai maksupäätteellä ostoksen muussa valuutassa kuin euroissa, saat tekstiviestin, jossa kerrotaan tapahtumahetkellä voimassa ollut valuuttakurssi. Käytäntö perustuu EU:n lainsäädäntöön, jonka mukaan meillä on velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle ostohetken valuuttakurssi, jotta asiakas saa käsityksen, kuinka paljon ostos on maksanut. Viestissä ei kuitenkaan näy ostoksen summaa.
-
Miksi en saa viestejä kaikista ostoksista ulkomailla tai ulkomaisista verkkokaupoista?
Saat tekstiviestin valuuttakurssista vain silloin, kun teet korttiostoksia ulkomaanvaluutassa eli muussa valuutassa kuin euroissa.
-
Voinko estää valuuttakurssista kertovat tekstiviestit?
Kyllä, voit estää viestit lähettämällä ”STOP” tekstiviestissä näkyvään numeroon +3584573977052 (viestin lähettäminen on maksutonta). Tulet saamaan vahvistuksen kun toimenpide on tehty.
-
Estin valuuttaviestit, miten saan aktivoitua ne uudelleen?
Voit aktivoida viestit uudelleen lähettämällä ”START” numeroon +3584573977052 (viestin lähettäminen on maksutonta). Tulet saamaan vahvistuksen kun toimenpide on tehty.
Kortin turvallinen käyttö
-
Nettipalvelussa tai luottokorttilaskulla näkyy tapahtumia, joiden summaa ja ostopaikkaa en tunnista. Miten toimin?
Ole yhteydessä asiakaspalvelumme asian selvittämiseksi. Jos asiakaspalvelu ei ole auki, voit soittaa sulkupalveluun, joka vastaa 24/7 ja sulkea kortin. Ilmoita tässä tapauksessa tapahtumista asiakaspalveluumme mahdollisimman pian.
Jos tunnistat summan, mutta ostopaikka laskulla on vieras, käy läpi ostoista saamasi kuitit. Joissakin tapauksissa esimerkiksi kaupan ovessa lukee toinen nimi kuin millä tapahtumat näkyvät laskulla. Kuitissasi pitäisi lukea sama nimi kuin laskullasi.
Jos asia ei selviä kuitilta, ota yhteys liikkeeseen, josta ostit tuotteen. Liike pystyy kertomaan, millä nimellä maksutapahtumat tulevat laskulle. Jos et saa asiaa selvitettyä liikkeenkään kanssa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
-
Uskallanko antaa kortin myyjän tai tarjoilijan mukaan?
Ei ole suositeltavaa antaa korttia myyjän tai tarjoilijan mukaan. Maksutapahtuman tulisi onnistua niin, ettei kortti poistu näköpiiristäsi. Jos korttisi viedään näkyvistäsi, tarkista tämän jälkeen huolellisesti seuraavilla luottokorttilaskuilla näkyvät ostotapahtumat. Voit tarkistaa tapahtumat reaaliaikaisesti maksuttomasta verkkopalvelustamme tai soittamaa asiakaspalveluumme sen aukioloaikoina.
-
Luottokortiltani veloitettiin vanha ostos useamman kuukauden takaa ja luottorajani ylittyi. Miksi minulle ei ilmoitettu tällaisesta vanhasta veloituksesta etukäteen? Kuka korvaa luoton ylityksestä aiheutuneet kulut?
Kaupalla on 1 vuosi aikaa veloittaa korttitapahtuma. Jos luottotilillä ei ole veloitushetkellä katetta ja luottoraja ylittyy, ovat kulut asiakkaan vastuulla. Seuraa korttitapahtumiasi kaupoilta saamiasi kuitteja vastaan. Näin tiedät aina, mitkä tapahtumat on jo veloitettu.
-
Joku näki tunnuslukuni, kun syötin sen kortinlukijaan. Miten minun pitää toimia?
Tunnusluku pitää aina suojata sitä näppäiltäessä, esimerkiksi toisella kädellä tai vartalolla. Jos epäilet kortin tunnusluvun joutuneen vääriin käsiin, pidä kortistasi erityisen hyvää huolta esimerkiksi tarkistamalla useammin, että se on lompakossasi/hallussasi.
Voit halutessasi sulkea kortin, jolloin sinulle tilataan uusi kortti uudella tunnusluvulla. Uudesta kortista veloitetaan hinnaston mukainen kulu. -
Mistä tiedän, että käyttämäni käteisautomaatti tai bensa-automaatti on turvallinen eikä siinä ole lukulaitteita?
Voit aina automaatilla asioidessasi olettaa, että automaatti on turvallinen.
Mikäli havaitset automaatissa mielestäsi jotain poikkeavaa, ilmoita asiasta automaatin ylläpitäjälle. Ylläpitäjän yhteystiedot löytyvät automaatista. Älä tällöin käytä automaattia.
-
Voiko joku huomaamattani lukea lähimaksukorttini tiedot ja viedä rahani?
Kortilta voidaan pääsääntöisesti lukea korttinumero ja sen voimassaoloaika. Verkko-ostoksissa tarvittavaa turvalukua ei voi lukea. Joissain tapauksissa kortinhaltijan nimen voi lukea. Näiden tietojen avulla ei voi tehdä uutta maksukorttia. Joissain harvoissa heikosti suojatuissa verkkokaupoissa saattaa olla mahdollista tehdä ostoksia ilman turvalukua. Jos kortinhaltija on noudattanut korttiehtoja huolellisesti, ei mahdollinen väärinkäyttökään tule tällöin asiakkaan vastuulle.
-
Mitä käytännön hyötyä minulle kuluttajana on lähimaksamisesta?
Maksaminen nopeutuu, kun korttia täytyy vain vilauttaa maksupäätteelle.
Lähimaksaminen tuo tullessaan myös lisää turvallisuutta: esimerkiksi tunnusluvun urkinta vaikeutuu, kun sitä ei tarvitse jokaisen ostoksen yhteydessä syöttää maksupäätteeseen.
Voinko nostaa kaupan kassalta 20 euroa lähiluvun avulla?
Käteisnostot kaupan kassalla toimivat samalla tavalla kuin tähänkin asti: maksukortti syötetään maksupäätteeseen ja maksutapahtuma hyväksytään tunnusluvulla. -
Voinko antaa kortin tuttavalleni käyttöön?
Kortit ja niihin liittyvät tunnusluvut ovat aina henkilökohtaisia, eikä niitä tule luovuttaa muiden käyttöön. Mikäli luovutat kortin toiselle henkilölle, on liikkeellä oikeus takavarikoida kortti. Kortin takavarikoinnista aiheutunut kulu veloitetaan luoton/kortinhaltijalta.
-
Yritin nostaa ulkomailla käteistä, mutta korttini jäi automaattiin. Miten minun pitää toimia, jotta saan korttini takaisin?
Kortin jäädessä automaattiin tulee kortti välittömästi sulkea soittamalla sulkupalveluun. Älä jää odottamaan, saisitko korttisi takaisin. Väärinkäytönn riski on kohonnut. Ulkomaanmatkoille on suositeltavaa ottaa useampi kortti mukaan: jos yksi jää automaattiin tai katoaa, et jää matkalla tyhjän päälle.
-
Yritin ulkomailla nostaa automaatista käteistä, mutta en saanut rahoja. Summa on kuitenkin veloitettu. Kuinka toimin?
Mikäli veloitus ei korjaudu muutaman viikon sisällä, voit reklamoida ylimääräisen noston. Ota yhteys asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.
-
Ostin verkosta tuotteen, mutta veloittajana näkyy eri yritys kuin mistä ostoksen tein. Summa ja ostopäivä kyllä täsmäävät. Miten tämä on mahdollista?
Jos tunnistat summan, mutta ostopaikka laskulla on vieras, käy läpi ostoista saamasi kuitit. Joissakin tapauksissa esimerkiksi verkkokaupassa lukee toinen nimi kuin millä tapahtumat tulevat laskulle. Kuitissasi pitäisi lukea sama nimi laskullasi.
Jos asia ei selviä kuitilta, ota yhteys yritykseen/verkkokauppaan, josta tuotteen ostit. Yritys osaa kertoa sinulle, millä nimellä maksutapahtumat tulevat laskulle. Jos et saa selvitettyä asiaa yrityksen kanssa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. -
Tilasin internetistä hyvän tarjouksen perusteella tuotteen/palvelun, enkä mainoksen mukaan sitoutunut jatkuvaan tilaukseen. Nyt kuitenkin yritys on jatkanut tuotteen/palvelun lähettämistä sekä kortin veloittamista. Miten pääsen tilauksesta eroon?
Internetistä tilattaessa on tilauksen ehdot luettava huolellisesti ennen tilauksen lähettämistä. Tämä on syytä tehdä erityisesti silloin, kun tarjous kuulostaa uskomattoman hyvältä. Joissakin tapauksissa mainoksessa viesti voi olla erilainen kuin mitä varsinaisen tilauksen ehdoissa lukee.
Rastittamalla ehdot annat suostumuksesi kaikkeen ehdoissa olevaan, myös mahdolliseen jatkuvaan veloitukseen. Jos haluat lakkauttaa tilauksen, ole ensin yhteydessä liikkeeseen. Jos tilaus edelleenkin jatkuu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme korttisi uusimiseksi. -
Tilasin tuotteen/palvelun verkkokauppiaalta enkä saanut tuotetta/ en pystynyt käyttämään palvelua. Kuka korvaa, kun maksoin kortilla? Mikä on kortinmyöntäjän vastuu, jos kauppias ei suostu korvaamaan?
Hyvitys tulee pyytää aina ensimmäisenä veloittajalta eli liikkeeltä, missä asioitiin.
Mikäli liike ei hyvitä tapahtumaa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, josta saat ohjeet korvauksen hakemiseen. Älä viivyttele asian kanssa, sillä korvauksen saaminen voi tällöin vaikeutua. Jos liike ei vastaa pyyntöösi muutamassa päivässä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
-
Mistä tiedän, että verkkosivusto on turvallinen?
Sivustot, jotka käyttävät vahvaa tunnistamista, antavat suurimman suojan ostollesi. Tällainen vahvaa tunnistamista tukeva palvelu on esimerkiksi Mastercard SecureCode.
Jos sivusto ei tue vahvaa tunnistamista, varmista, että sivulla on käytössä riittävä suojaus. Suojatun sivuston tunnistat siitä, että selaimen ala- tai yläreunassa oleva lukko on yhtenäinen ja selaimen osoiterivi on on http-muodon sijaan muotoa https.
-
Saanko antaa korttini numeron ja voimassaolon sähköpostilla tai puhelimitse?
Korttinumeroa ja voimassaoloaikaa saatetaan joskus pyytää puhelimessa esim. matkan tai hotellivarauksen yhteydessä. Mikäli koet tahon luotettavaksi eli olet aloittanut esimerkiksi matkavarauksen tekemisen itse, voit puhelimessa kertoa korttinumeron ja voimassaoloajan. Mikäli et ole ollut tekemässä varausta ja saat puhelun, jossa sinulle tarjotaan uskomattoman hyvää tarjousta, älä luovuta tietoja. Mikäli olet epävarma asian suhteen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
Sähköpostitse ei tule luovuttaa mitään korttitietoja. Älä myöskään anna kortin tunnuslukua missään tapauksessa kenellekään.
-
Luottokorttilaskuni oli mennyt väärään osoitteeseen ja kuori oli avattu. Ovatko korttitietoni nyt väärissä käsissä?
Eivät ole. Luottokorttilaskulla olevilla tiedoilla ulkopuolinen ei voi tehdä ostoksia.
-
En ole saanut uutta korttia, vaikka se on minulle lähetetty. Miten toimin?
Jos kortti ei ole saapunut, ilmoita asiasta asiakaspalveluumme uuden kortin saamiseksi.
-
Sain soiton/tekstiviestin/kirjeen pankista, että korttini tiedot ovat mahdollisesti joutuneet kolmannen osapuolen haltuun. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Missä yhteydessä korttini tiedot ovat kolmannelle osapuolelle joutuneet?
Tämä tarkoittaa sitä, että kortilla on tehty veloitus paikassa, johon epäillään kohdistuneen tietomurto. Tietomurto on voinut kohdistua mihin tahansa maksunvälitysketjun toimijaan. Maksunvälitysketjussa on useita toimijoita liikkeen lisäksi ja siitä johtuen tietomurron kohdetta ei voida useinkaan nimetä.
Kun kortti suljetaan ennakoivana toimenpiteenä, kortille kohdistuva mahdollinen väärinkäyttö saadaan estettyä. On hyvä muistaa, että kortinmyöntäjällä on oikeus sulkea kortti aina kun sille saattaa kohdistua väärinkäyttöä. Toimenpiteellä suojellaan myös kortinhaltijan etua.
-
Kuka vastaa alle 50 euron ostoksista, jos huomaan, että lähimaksukorttini on kadonnut ja en ole vielä ehtinyt sulkea
Korttiin liittyvät velvollisuudet ja vastuut ovat täsmälleen samat kuin muissakin maksukorteissa.
-
Miksi minun pitää ilmoittaa korttini kadonneeksi, koska minulla on sirullinen kortti, jota ei kukaan voi väärinkäyttää?
Sirullinen kortti on erittäin turvallinen ja sitä on vaikeampi väärinkäyttää kuin pelkkää magneettijuovallista korttia. Jos tunnusluku on kadonnut kortin yhteydessä, voi kortin löytäjä kuitenkin käyttää korttia kuin omaansa. Vaikka tunnusluku ei olisikaan ollut kortin mukana, voi kortin löytäjä tehdä sillä ostoksia lähimaksuna.
Mikäli korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi sulkupalveluun. Vastuusi kortin väärinkäytöksestä päättyy kortin katoamisilmoitukseen. -
Milloin ja miksi minun pitää tehdä rikosilmoitus poliisille kortin katoamistilanteessa/väärinkäyttötilanteessa?
Rikosilmoitus on tehtävä viipymättä aina, kun kadonnutta korttia on väärinkäytetty. Ilmoitus on tehtävä, jotta poliisi voi tutkia asiaa ja saada tekijät mahdollisesti vastuuseen.
-
Korttini katosi ja suljin sen heti asian huomattuani. Mistä tiedän, ettei korttia ole käytetty väärin ennen kadonneeksi ilmoitustani?
Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, josta voit tarkistaa kortille mahdollisesti tulleet tapahtumat.
-
Korttini katosi ja tunnusluku oli lompakossa mukana piilotettuna. Mikä on vastuuni kortin väärinkäyttötilanteessa?
Vastuusi kortin käytöstä päättyy ilmoitettuasi kortin kadonneeksi joko soittamalla sulkupalveluun tai suoraan asiakaspalveluumme sen aukioloaikana. Vastuullasi ovat kaikki tapahtumat ennen kortin katoamisilmoitusta. Tunnuslukua ei saa koskaan säilyttää niin, että ulkopuolinen voi sen yhdistää korttiin.
-
Minulla on turvapalvelu, johon voin ilmoittaa kaikki korttini kadonneeksi. Miten vastuunjako menee tällaisen yrityksen ja pankin välillä kortin katoamisen ilmoitusajankohdan suhteen?
Mikäli korttisi on kadonnut tai varastettu, vastuusi päättyy silloin, kun ilmoittamasi sulkupalvelu on ottanut vastaan kortin sulkupyynnön.
Jos sinulla on käytössäsi ulkopuoliselta taholta ostettu turvapalvelu ja kortillesi on tullut tapahtumia turvapalveluun tekemäsi sulkuilmoituksen jälkeen, sinun tulee olla yhteydessä kyseessä olevaan turvapalveluun asian selvittämiseksi.
-
Olen ilmoittanut korttini kadonneeksi, mutta silti luottokorttilaskulla näkyy tapahtumia. Miten tämä on mahdollista?
Veloitukset on todennäköisesti tehty ennen kortin sulkemista. Ole yhteydessä asiakaspalveluun asian selvittämiseksi. Tee tapahtuneesta rikosilmoitus poliisille, jos et tunnista tapahtumia.