Siirry sisältöön

Tila-auto, peräkärry, kakkosauto, sähköauto – vuokraa ajoneuvo tarpeen mukaan

Hiihtämään Lapin hangille, mökkimatkalle tai vaikka muuttopuuhiin. Europcar-autonvuokraus tuo apua vaihteleviin tarpeisiin, vaikka oma auto odottaisikin kotipihassa. Valikoimista löytyvät niin sähköautot, hybridit kuin hyötyajoneuvot. Ja Ecster-kortilla vuokrauksesta saa myös alennusta.

- Auto vuokrataan tyypillisesti viikonloppureissuille ja lomamatkoille. Moni matkustaa junalla tai lentäen pohjoisen hiihtokohteeseen ja ottaa sieltä auton alle. Vuokra-autoa käytetään paljon myös mökkimatkoihin, kun julkinen liikenne ei mene mökkirantaan asti. Pakettiautoja vuokrataan etenkin viikonloppumuuttoihin ja yritysten tarpeisiin, kertoo Suomen Europcarin asiakkuuspäällikkö Katri Hakala.

- On olennaisen tärkeää, että autovuokraamo on siellä missä asiakkaatkin. Europcar toimii Suomen isoimmissa kaupungeissa ja useimmissa pohjoisen hiihtokohteissa, joten auton saa helposti ja nopeasti käyttöön, Hakala sanoo.

 

Enemmän tilaa ja matkustamisen vapautta 

 

Oman auton omistajakin tarvitsee toisinaan enemmän matkustusmukavuutta, useampia autoja eri perheenjäsenille tai tilaa isojen tavaroiden kuljetukseen. Europcar-autonvuokraus on toimiva ratkaisu moneen tilanteeseen.

- Vaikka käytössä olisikin oma auto, loman ajaksi voidaan vuokrata isompi auto. Kun arjen tarpeisiin riittää pieni auto, jolla yksi ihminen ajaa kaupungissa, lomalle lähtiessä tarvitaan isompi auto, jonne koko perhe mahtuu tavaroineen. Esimerkiksi kun lähdetään monen hengen hiihtovarusteiden kanssa Lappiin, isompi auto suksibokseineen on välttämätön, Katri Hakala kuvailee.

- Joskus vuokra-autoa tarvitaan, kun yksi perheenjäsenistä lähtee työmatkalle ja muu perhe tarvitsee toista autoa arjen pyöritykseen. Työmatkalaiset kotimaasta ja ulkomailta hyödyntävätkin usein autonvuokrausta.

Auton voi vuokrata pidemmäksikin aikaa. Vaikka koko kesälomaksi.

- Suomen pitkillä etäisyyksillä auto tuo vapautta matkustamiseen. Se antaa mahdollisuuden mennä sinne, minne julkisella liikenteellä ei pääse, edetä oman aikataulun ja reittisuunnitelman mukaan ja pysähtyä silloin, kun siltä tuntuu, Hakala toteaa.

 

Kalustoa sähköautoista peräkärryihin

 

Europcarin valikoimista löytyy autoja lähes joka lähtöön.

- Meiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja pienistä cityautoista minibusseihin ja isoihin, monen tonnin kuorma-autoihin, joita voi hyvin käyttää vaikkapa muutoissa. Europcarilla on Suomen suurin hyötyajoneuvokalusto – kuorma-autojen lisäksi meiltä löytyy pakettiautoja ja myös peräkärryjä, kuten 11-kuutioisia umpiperäkärryjä, Katri Hakala listaa.

Valikoimasta löytyy myös päästöttömiä täyssähköautoja ja vähäpäästöisiä hybridiautoja, joiden kysyntä on kasvanut tasaisesti.

- Sähköautot, ladattavat hybridit ja myös ei-ladattavat hybridit ovat koko ajan ajossa. Moni täyssähköautojen vuokraajista pohtii parhaillaan sähköauton ostamista ja vuokraa ensin meiltä sähköauton kuukaudeksi. Siinä ajassa ehtii jo saada käsityksen, että sopiiko sähköauto omiin tarpeisiin, kannattaako tällaista ostaa ja toimisiko tämä meidän perheellä, Hakala kertoo.

 

Millainen auto kannattaa vuokrata?

 

- Jos käyttötarve autolle on lähinnä se, että pyörit kaupungissa, pieni auto saattaa olla ihan riittävä. Jos taas ajat pidemmän matkan, iso auto on mukavampi, hiljaisempi ja turvallisempi, Katri Hakala toteaa.

Matkustajien ja matkatavaroiden määrä on usein ratkaisevassa roolissa.

- Varausmoottorissa näkyy auton kuva ja koko. Mieti, minkä verran olet ottamassa tavaraa mukaan – kulkeeko kaikki kätevästi sen kokoisessa autossa? Jos matkaan lähtee neljä aikuista ja neljä isoa matkalaukkua, ihan pieni auto ei riitä, mutta jos matkustat kevyillä varusteilla, voit pärjätä hyvin vaikka tilaa olisi vähemmän. Huomioi autoa valitessasi myös, oletko tottuneempi manuaali- vai automaattivaihteisiin.

- Ison porukan yhteisille reissuille kätevä valinta on minibussi, jonka ajamiseen riittää B-luokan ajokortti. Kuorma-autokortilla käyttöön voi saada umpikuormurin, jolla isotkin tavarat siirtyvät vaivattomasti paikasta toiseen, Hakala vinkkaa.

Ecster-kortilla autonvuokraus Suomessa on aina vähän edullisempaa. Henkilöautot ja myös hyötyajoneuvot saat -10 % alennuksella, kun maksat tilauksen Ecster-kortillasi tarjoussivulla.

 

Helppo, vastuullinen ja huoleton valinta

 

Jos auton käyttäminen on vähäistä, oman auton voi jopa korvata vuokraamalla auton aina käyttötarpeen mukaan.

- Henkilökohtaisessa käytössä oleva auto seisoo keskimäärin 90 % ajasta paikallaan. Kannattaa miettiä, kuinka paljon kokonaisuudessaan ajat, kuinka paljon on auton käyttötarve ja onko tarve aina saman kokoiselle autolle. Laskelmiin kannattaa ottaa mukaan auton arvonalenema, renkaat, huoltokustannukset ja katsastukset.

- Vuokraamosta mukaansa saa aina uuden tai uudenveroisen auton, joka on huollettu ja tarkistettu, ja jossa on hyvät renkaat alla. Autot on lähtiessä tankattu ja puhdistettu huolellisesti sisältä ja ulkoa, joten matkaan on helppo lähteä, Katri Hakala toteaa.

Europcarin autonvuokraukseen kuuluu aina myös 24 h tiepalvelu, joka auttaa kellon ympäri, jos jotain sattuu.

- Asiakkaalla on aina numero, johon soittaa ongelmatilanteen tullen. Yhdessä selvitetään missä on vika ja esimerkiksi soitetaan hinausauto. Asiakkaalle järjestetään kyyti seuraavalle vuokrauspisteelle, josta hän saa uuden auton tai sitten huolehditaan, että matka jatkuu taksilla. Asiakas voi myös valita autoon premium-turvapaketin, joka kattaa monenlaiset vahingot ja jossa omavastuu on nolla, Hakala neuvoo.

- Vuokra-auto ei ole pihassa tyhjän panttina, vaan auto vuokrataan aina tarpeeseen. Omien tarpeiden mukainen autonvuokraus on fiksun kuluttajan valinta, Katri Hakala kiteyttää.

Ecster-kortilla alennusta autonvuokrauksesta

Autoile edullisemmin kotimaassa! Europcarin laaja valikoima on käytössäsi -10 % alennuksella, kun teet varauksen tarjoussivulla ja maksat sen Ecster-kortillasi.

Tutustu tarjoukseen

13 asiaa, jotka kannattaa pitää matkalla mielessä

Lähde unelmamatkalle – näillä vinkeillä syntyy täydellinen loma!