Gå direkt till innehåll

Varför lönar det sig att betala med kreditkort?

Den noggranna konsumenten väljer kreditkort som betalningsmedel. Det ger trygghet särskilt om något går snett, men också bättre kontroll över den egna ekonomin.

I Finland är det av tradition inte lika vanligt att använda kreditkort som i de övriga nordiska länderna och det finns fördomar mot kreditkort – ofta helt obefogat. Konsumentskyddslagen garanterar nämligen att kreditkort är tryggare än andra betalsätt och i problemsituationer kan inköpen reklameras till finansbolaget. Det är också enklare att hålla koll på den egna ekonomin då man har möjlighet att fördela betalningen över en längre period eller alternativt betala av allt på en gång. Ecsters kreditkort ger dessutom försäkringsskydd och andra fina förmåner.

Du kan få allt detta när du betalar dina inköp med ett kreditkort som beviljats av Ecster:

 

👛Kontroll över din ekonomi

 

Luottokortilla_maksaminen_600x314_pesukone.jpg

 

Reservkassa för oväntade utgifter

Tvättmaskinen går sönder, barnet växer ur ishockeyutrustningen och det dimper ner en inbjudan till kusinens bröllop i postlådan. Då allt sker på en gång, kan det finnas behov av en reservkassa. Ecster-kortet ger dig ekonomiskt svängrum i de oförutsedda situationerna, eftersom du alltid kan använda beloppet av din outnyttjade kreditlimit. Från kreditkontot kan du också lyfta kontanter från automater.

Flexibilitet i månadsbudgeten

Utgifterna brukar variera under årets lopp: under sommarsemestern hopar sig utgifterna och när hösten nalkas gäller det att spara; kring jul blir det fler inköp och i början av året är det många som planerar sin ekonomi noggrannare. Ecster-kortet skapar balans i din ekonomi, då du kan justera betalningsposterna enligt dina inkomster och utgifter. Du får omkring 30 dagar räntefri betaltid för inköp med kortet och när fakturan kommer kan du välja om du betalar minimiraten, hela skuldbeloppet eller något där emellan.

 

🔐Tryggt att betala

 

Pengarna debiteras inte direkt från kontot

En obekant betalningstransaktion? Om du märker att det finns transaktioner på ditt kort som du inte har gjort själv, kan du reklamera korttransaktionen. Du debiteras inte för obefogade betalningar.

Pengarna tillbaka om något går snett

Fick du fel vara eller kom den inte fram alls? Om du inte har fått den vara eller tjänst som du beställt eller om varan som du har beställt inte motsvarar beskrivningen, kan du reklamera transaktionen om du inte får kontakt med försäljaren. Du kan även reklamera om en resa du betalat med kortet har avbokats på grund av researrangörens eller flygbolagets konkurs.

Trygg betalning på nätet

Det är svårt att missbruka Ecster-kortet för inköp på nätet, eftersom inköp med kortet kräver bekräftelse av betalningarna med Ecster Secure ID-appen som du kan ladda ner till din telefon.

Självriskskydd för inköp

Föll den nya telefonen i betonggolvet? Om en vara du betalat med Ecster-kortet blir skadad eller stulen, får du hemförsäkringens självriskandel tillbaka från Självriskskydd-försäkringen.

 

Luottokortilla_maksaminen_600x314_turvallinen_maksaminen2.jpg

 

👌Prisvärda förmåner

 

Försäkrad på resan

När du betalar minst hälften av resan med Ecster-kortet, får du Reseskydd-försäkringen som ger ett täckande skydd för dig och din familj på resan.

 

Ecster-kortet lönar sig varje dag

Ecster-kortet är ett mångsidigt Mastercard-kort som du betalar tryggt med runt om i världen. Du kan enkelt följa dina inköp i nättjänsten eller i Ecster-appen.

Läs mer om Ecster-kortet

13 saker att ta med på resan

Undvik bedrägerier – så handlar du säkert på nätet

Så enkelt gör du en budget