Siirry sisältöön

Näin lähimaksu toimii

Tunnusluku näppäillään yhä harvemmin, kun monet ostokset voi maksaa lähimaksulla, vain maksukorttia vilauttamalla. Miten lähimaksu toimii ja miksi sitä kannattaa käyttää?

Helppo ja nopea tapa maksaa

Lähimaksun parhaita puolia on maksamisen nopeus. Kun maksukortissa on lähimaksuominaisuus, alle 50 euron ostokset voi maksaa näyttämällä korttia maksupäätteelle, ilman että kortin tunnuslukua tarvitsee näppäillä laitteeseen. Maksaminen käy kirjaimellisesti käden käänteessä.  Isommissa ostoksissa kortin tunnuslukua yhä tarvitaan – ja turvallisuussyistä tunnusluku eli pin-koodi kysytään aika ajoin myös pienempien ostosten yhteydessä.

Älä hämmenny, vaikka lähimaksun yhteydessä maksupäätteelle tulisi teksti ”Tapahtuma on hylätty”. Todennäköisesti käyttövarasi on kunnossa, mutta maksupääte haluaa tällä kerralla tarkistaa kortin pin-koodin.

Lähimaksu toimii eri maksupäätteissä hieman eri kohdissa – toisissa päätteissä kortti näytetään laitteen sivulle, toisissa laitteen päälle. Oikea kohta on merkitty kaarevalla lähimaksutunnuksella.

 

lahimaksu_tunnus_600x314.png

Turvallinen käyttää                

 

Lähimaksua käyttämällä tunnuslukusi pysyy paremmin turvassa: kun tunnuslukua ei tarvitse näppäillä, ei ole riskiä, että joku voisi nähdä sen. Lähimaksulla kortti myös pysyy kädessäsi koko ajan eikä näin ollen pääse unohtumaan maksupäätteelle.

Ecster-kortti kaikkiin ostoksiin

Ecster-kortilla maksat kätevästi niin isot kuin pienet ostokset ja nostat käteistä automaatista. Ecster-kortti on Mastercard-kortti, joka toimii maksuvälineenä kaikkialla maailmassa.

Lue lisää Ecster-kortista

Näin rahoitat keittiöremontin – 5 hyvää syytä valita Ecster

Sähkölasku kuriin! 10 fiksua vinkkiä säästämiseen

Näin säästät sähköä ruoanlaitossa – 6 vinkkiä kotikeittiöön