Siirry sisältöön

Ole varovainen, kun teet verkko-ostoksia

Kortti on turvallinen maksutapa internetissä/verkossa, kunhan käytät sitä yhtä huolellisesti kuin muussakin asioinnissa.

Tee ostoksia ennestään tutuissa tai yleisesti hyvämaineisissa ja luotettavissa verkkokaupoissa. Tarkista myös aina, että verkkokaupassa on käytössä salattu yhteys, joka suojaa internet-yhteyden sinun tietokoneesi ja kauppiaan välillä. Salatun SSL-yhteyden tunnistat internet-osoitteesta, joka on muotoa https://.

id-skydd-hero-tablet.jpg


Älä tule huijatuksi

  • Jos tarjous liian hyvä ollakseen totta, se on luultavasti huijaus.
  • Kalliita merkkituotteita saa tuskin koskaan, edes internetistä, muutamalla kympillä.
  • Tarkasta myyjän sivujen osoite. Jos se ei viittaa millään tavoin tuotteen valmistajaan tai lailliseen jälleenmyyjään, ei myyjä toimita aitoja tuotteita. Kiinnitä huomiota myös sivujen kieliasuun.

JOS TULET HUIJATUKSI, SULJE KORTTI JA LUE REKLAMOINTIOHJEET TÄÄLTÄ


Postimaksuhuijaus:

- Oletko tilannut jotain nettikaupasta ja nyt odotat kuumeisesti paketin saapumista?

Puhelimeesi kilahtaa viesti: Pakettisi toimitetaan, kun olet maksanut vielä muutaman euron postimaksun. Maksun voi suorittaa kortilla klikkaamalla seuraavaa linkkiä.

VARO! Kyseessä saattaa olla huijaus, jolla sinulta saadaan kalasteltua korttisi tiedot ja veloitettua aiheettomia tapahtumia, jolla ei olemitään tekemistä postimaksun kanssa.

Varmista ainakin seuraavat asiat ennen kuin lähdet maksamaan

  • Puuttuiko oikeasti postimaksu tai osa siitä? Normaalisti verkkokaupat veloittavat mahdolliset postimaksut tilauksen yhteydessä. Asian voi tarkastaa tilausvahvistuksesta tai olemalla suoraan yhteydessä myyjään.
  • Mille sivulle linkki vie? Puhutaanko enää postimaksusta mitään vai onko kyseessä jokin muu tarjous.
  • Lue kaikki tiedot tarkasti! Jos kyseessä on mikään muu palvelu kuin postimaksun maksaminen, älä luovuta korttinumeroasi.
  • Googlaa kokemuksia ja yrityksen nimi. Yleensä huijaussivuista löytyypaljon palautetta ja varoituksia.
  • Mikäli olet luovuttanut korttisi tiedot, sulje kortti välittömästi.
    kortin voit sulkea soittamalla 24/7 palvelevaan sulkupalvelun numeroon+358 20 333. Tarkasta tuleva laskusi erityisen tarkasti ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme.